.fi -verkkotunnuksesi uudistuu 5.9.2016. Me autamme!

Viestintävirasto siirtyy syyskuun alussa verkkotunnusten välittäjämalliin, jossa tunnusten omistajilla ei ole enää mahdollisuutta tehdä itse muutoksia niihin. Jatkossa verkkotunnusten merkintä, uusinta ja muut palvelut on rajattu pelkästään Viestintäviraston hyväksymille rekisteröidyille välittäjille. Voimassa olevat tunnukset toimivat edelleen normaalisti, mutta niiden uusimiseen tai siirtämiseen tarvitaan välittäjän apua.

Muutoksen myötä . fi-verkkotunnusten rekisteröinti avautuu myös ulkomaalaisille välittäjille. Samalla sallitaan myös nykyisin kiellettyjen sanojen ja nimiyhdistelmien käyttö. Sääntelyn vapautuessa on oikea hetki varmistaa, että yrityksesi kaikki mahdolliset verkkotunnusvariaatiot on rekisteröity

Käyttäjät ja välittäjät

Uudistuksen tarkoituksena on selkeyttää verkkotunnusten hallinnointia, kun yksittäiset tunnuksenhaltijat jäävät pois. Myös käyttäjien elämä helpottuu, kun tunnusten hallinnointi ja tietoturva siirtyvät välittäjille.

Välittäjäksi voi ryhtyä kuka tahansa – yritys tai yksityishenkilö – mutta rooli tuo mukanaan erilaisia tietoturvaan ja käyttäjäneuvontaan liittyviä velvollisuuksia. Siksi välittäjäksi ei kannata ryhtyä pelkästään yksittäisen verkkotunnuksen takia – ainakaan säästösyistä.

Verkkotunnusten välittäjälle kuuluvat tehtävät:

  • verkkotunnusten merkitseminen Viestintäviraston verkkotunnusrekisteriin
  • tunnusten tietoturvapäivitykset ja seuranta
  • käyttäjä- ja tunnustietojen ylläpitäminen ja päivittäminen
  • tunnusten voimassaoloajan uusiminen
  • tunnusten vaihtaminen välittäjältä toiselle ja siirto käyttäjältä toiselle
  • tunnusten poistaminen Viestintäviraston rekistereistä
  • käyttäjäneuvonta

Jabadabaduu on luotettava välittäjä

Jabadabaduu on rekisteröitynyt Viestintäviraston tietokantaan hyvissä ajoin. Hallinnoimme jo nyt suurta osaa asiakkaidemme verkkotunnuksista tietoturvapäivityksineen, joten siirtyminen välittäjämalliin ei tuota meille ongelmia.

Voit huoletta jättää verkkotunnuksesi hallinnoitavaksemme tai tilata kauttamme uuden – Jabadabaduu on luotettava välittäjä.

Kysy lisää verkkotunnusvälityksestä: Katja Pellikka 045 636 5151, katja.pellikka@jabadabaduu.fi

YHDESSÄ.

Monikanavaista markkinointiviestintää